Sosyal Medya

Güncel

Hakan Albayrak: ‘Ofsayt’a düşen PKK, Afrin’de de aynı akıbete uğradı

Karar Gazetesi yazarı Hakan Albayrak Afrin'nin YPG/PKK'dan kurtarılmasını kaleme aldı.



Hakan Albayrak PKK'nın hendek sürecinde olduğu gibi Afrin'de de halkı sokağa döküp kendisine destek sağlayamadığıı bu yüzden mağlup olduğunu iddia etti.

Yazının Tamamı

 
Afrin’in 500 bin nüfuslu ÅŸehir merkezine girilmemesi gerektiÄŸi, zira PKK/YPG’nin sokak sokak ve ev ev direneceÄŸi, bu direniÅŸin aylarca süreceÄŸi, yüzlerce hatta binlerce ÅŸehit verileceÄŸi, sivil ahalinin mahvolacağı, Afrin’in enkaza döneceÄŸi söyleniyordu. Tedirgindik. “Yöneticilerimizin bir bildiÄŸi vardır” demekle beraber, “acaba” demeden de edemiyorduk.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis / Jandarma Özel Harekât ve Özgür Suriye Ordusu dün -Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde- sabahleyin Afrin’in ÅŸehir merkezine ciddi bir direniÅŸle karşılaÅŸmadan girdi ve o “acaba”nın yerini hamdüsena aldı. PKK/YPG teröristleri ortalıkta görünmüyor ve bunların ayaklanmaya çağırdığı halk gayet sakin. Teröristler Afrin’den çekilirken yahut ÅŸehrin sivil ahalisine karışırken askerlerimize elbette bazı tuzaklar (askerlerimizin daha evvel Diyarbakır, Şırnak, Mardin gibi illerimizdeki hendek terörüyle mücadele karşılaÅŸtıkları ve üstesinden geldikleri türden tuzaklar) kurmuÅŸlardır, fakat yukarıda mezkûr kâbus senaryosu ortadan kalkmış bulunuyor. Bu iÅŸin Afrin yıkılmadan ve kan gövdeyi götürmeden bitirilmesini nasip eden Rahman’a şükürler olsun.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, baÅŸkomutan sıfatının hakkını vermiÅŸtir. FETÖ’den ve genel olarak milli irade ile çatışma halinden kurtarılarak askerlik mesleÄŸine yoÄŸunlaÅŸması saÄŸlanan ordumuz, mesleÄŸinin hakkını vermiÅŸtir. PÖH ve JÖH, “özel”liÄŸinin hakkını vermiÅŸtir. Özgür Suriye Ordusu, devrimciliÄŸinin hakkını vermiÅŸtir. BaÅŸta Bayraktar olmak üzere yerli silah imalatçılarımızın bu zaferdeki büyük payını da unutmayalım. Hükümetin sivil canlar konusundaki hassasiyetinin bu zaferin güzelliÄŸindeki payını da…
 
Neticede Afrin’deki PKK/YPG rejimi devrilmiÅŸ, sadece PKK/YPG deÄŸil onun aÄŸa babası olan ABD ve ona destek veren Esed/Hamaney rejimi de Afrin’de yenilmiÅŸtir. Åžehitlerimizin ve gazilerimizin omuzları üzerinde yükselen fetih mübarek olsun.
 
2015-2016 yıllarındaki hendek terörünü Türkiye Cumhuriyeti ile nihai hesaplaÅŸma gibi sunarak Kürtleri topyekûn ayaklanmaya çağıran ve fakat geçmiÅŸte “Vur PKK vur, Kürdistan’ı kur!” diye bağırmış olan kitleleri bile seferber edemeyip ‘ofsayt’a düşen PKK, Afrin’de de aynı akıbete uÄŸradı. Afrin ahalisinin -Kürt’üyle Arap’ıyla- PKK/YPG’den yaka silktiÄŸi ve Türkiye’nin riyasetinde kurulacak olan yeni idareyi kabule mütemayil olduÄŸu söyleniyor. Farklı temayüllerde olanların kalpleri de -daha evvel “IŞİD”den kurtarılan Bab’da gördüğümüz gibi- adaletli bir yönetim sergilenerek kazanılabilir. Fetih, her ÅŸeyden evvel kalpleri kazanmaktır zaten. Bab ahalisinin sergilediÄŸi saadet manzaralarının benzerlerini Afrin’de de göreceÄŸiz inÅŸaallah.
 
Sırada Menbiç var. Artık Fırat’ın doÄŸusu da menzilde; hem askerî bakımdan hem de siyasi inÅŸa projeksiyonu bakımından. Afrin zaferi ile kamçılanan azme ve bu zaferin iyi deÄŸerlendirilmesi ile Suriye Kürtlerine telkin edilecek olan itimada ne Tel Abyad’daki PKK/YPG mevzileri dayanır, ne de Kamışlı’daki.
 
***
 
Ä°lhami Işık, internet haber sitesi SuperHaber’de dün ÅŸunları yazdı: “Bu sabah 08:30’da Afrin’in düşmesi ile Kürtlere dayatılan ve bir nevi tarihsellik kazanan ‘ÅŸiddetin tek yol olduÄŸu’ efsanesi son buldu. PKK’nın herkesi ÅŸiddet üzerinden yargıladığı ve Kürtleri ‘ya ÅŸiddet ya da ihanet’ çemberinde tutuÄŸu bir dönemin sonuna gelmiÅŸ bulunmaktayız. 2015 hendek yenilgisini, dışarıdaki ‘kazanımları’ göstererek telafi etmeye çalışan PKK aklının artık ÅŸiddet ve terörizmle kendisini Kürtlere dayatma imkanı çözülmeye baÅŸlamıştır. ‘Kürtlerin hak ve özgürlük arayışı ancak daha çok ÅŸiddetle mümkün olabilir’ stratejisi 18 Mart itibariyle ölmüştür!” (PKK’nın yenilgisi mi, Kürtlerin yenilgisi mi? / www.superhaber.tv)
 
Ä°nÅŸaallah bu geliÅŸme PKK’nın aklını başına getirir.
 
PKK, tam da silah bırakacak denirken ateÅŸkesi bozup her zamankinden daha büyük bir ÅŸiddet dalgası yükseltirken, ABD destekli PYD/YPG’nin Suriye’deki kazanımlarını korumayı ve çoÄŸaltmayı murat ediyordu. PKK’nın legal siyasetteki temsilcisi olduÄŸu herkesçe bilinen HDP’nin Haziran 2015’teki seçimlerde kazandığı muazzam baÅŸarının ve bu baÅŸarı ile tavan yapan barışçıl çözüm beklentilerinin bizzat PKK tarafından boÅŸa çıkarılması baÅŸka nasıl izah edilebilir? Türkiye’nin kendi iç dinamiklerine dayanan çözüm süreci, dış dinamiklerin ağır basmasıyla kesildi. AteÅŸkes, Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan projesinin PKK’ya sunduÄŸu yeni perspektif yüzünden bozuldu.
 
Suriye’nin kuzeyindeki geliÅŸmelerin tersine dönmesi ve o perspektifin kaybolması sayesinde Türkiye’nin iç dinamikleri yeniden tayin edici hale gelip PKK’yı kayıtsız ÅŸartsız silah bırakmaya sevk edebilir, etmeli.
 
 

 

Türkiye’nin iç dinamikleri derken, PKK tabanının çoÄŸunluÄŸunun da barıştan dönen PKK’ya kızdığını ve bu kızgınlığını PKK’nın dayanışma çaÄŸrılarını cevapsız bırakarak gösterdiÄŸini özellikle belirtmek isterim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.